Το τσίπουρο ανέκαθεν αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της οικονομικής ζωής του τόπου. Τα παραδοσιακά καζάνια για την Παρασκευή που ανάβουν προς το τέλος του Νοέμβρη και διαρκούν μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη. Οι μέρες και οι νύχτες του βρασμού αποτελούν ιδιαίτερη ιεροτελεστία για τους παραγωγούς αλλά και για τους καλεσμένους των που τις ατελείωτες ώρες της αναμονής γλεντάνε παρέα με κρασί και τσιγαρίδες.
πίσω
Άλλες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις:
Αμύνταια |
Καρναβάλι Ξινού Νερού |
Πανηγύρι Αμυνταίου |
Κουρμπάνι |
Τσίρι - Τσίρι Βαρβάρα